Wedstrijdlicentie

De KSR, MSR en LSR zijn alleen toegankelijk voor licentiehouders van de Survival Bond Nederland (SBN). Heb je nog geen licentie? In Leeuwarden telt de recreant 8 km mee als kwalificatierun. Dat wil zeggen: bij het uitlopen met polsbandje krijg je één licentiepunt. Met 6 punten kun je een wedstrijdlicentie aanvragen bij de SBN. Heb je al twee licentiepunten behaald? Dan kun je je inschrijven voor de BSR. De BSR is net wat lichter dan de KSR, verticale hindernissen op armkracht komen daar niet in voor.

Recreant 8 km

Dit is een pittige run waarbij je naast hardloopconditie ook klimtechnieken moet beheersen om alle hindernissen te kunnen halen. Met deze run kan je één licentiepunt verdienen als je met polsbandje over de finish komt. Je dient lid te zijn van de SBN om mee te kunnen doen aan deze categorie. Je kunt ​je ook ​als koppel opgeven voor de recreant 8 km koppelrun. Tijdens de koppelrun volbreng je als koppel het parcours. Je mag elkaar vanuit de hindernis helpen (niet vanaf de grond) en start onder hetzelfde nummer. Bij de koppelrun kan je geen licentiepunten verdienen.

Recreant 5,5 km

Je start net als in de wedstrijdcategorieën met een polsbandje. De hindernissen die je moet doen komen overeen met de hindernissen in het wedstrijdparcours voor de jeugd van 12-14 jaar. Het is belangrijk dat je de basistechnieken van de survivalrun beheerst, zoals: de voetklem swingover, apenhang, monkeybars, indianenbrug, etc. Het is je doel om zo snel mogelijk alle hindernissen te volbrengen en met polsbandje over de finish te komen. Wanneer je een hindernis niet haalt, moet je het polsbandje inleveren. Natuurlijk mag je daarna nog lekker door blijven rennen en klimmen tot aan de finish. Je kan je ook opgeven voor de recreant 5 km koppelrun. Hierbij volbreng je hetzelfde parcours, maar dan met z’n tweetjes. Je mag elkaar helpen vanuit de hindernis. 

Funrun

De Funrun is bedoeld om op een leuke manier kennis te maken met de survival​runsport. De Funrun is op hetzelfde parcours als de 5​,5 km recreant, maar de hindernissen zijn iets makkelijker. Je start zonder polsbandje en hebt vooral heel veel lol onderweg. 

Jeugd

De jeugd tot 14 jaar start op het 5,5 km parcours. Jeugd vanaf 15 jaar start op het 8 km parcours. Om je in te schrijven voor de jeugdcategorieën, dien je lid te zijn van te SBN en/of een wedstrijdlicentie te hebben. Wil je als jeugd als recreant deelnemen? Dat kan zeker! Het is wel belangrijk dat de kinderen al wat ervaring hebben met de survival​runsport en de basistechnieken beheersen.

In dit filmpje een mooie indruk van het parcours voor de jongste deelnemers van de Bikkelrun. Je ziet hier de 1e prijswinnares Elsa van Houten in de Bikkelrun 2021 jeugd 8-9 jaar